Ajankohtaista

Perjantain venyttely/rentoutus Soinlahden koululla peruttu 23.2. ohjaajan sairastumisen vuoksi! Jatkamme 2.3.

Keskiviikon KiddieJam-ryhmä 7-8 -vuotiaille on loppunut. Katso korvaavia vaihtoehtoja lukujärjestyksestämme.

Tiistain kehonhuolto/liikkuvuus -ryhmä on lopetettu vähäisen kävijämäärän vuoksi.

10-kerran kortit nyt tarjoushintaan 60 euroa helmikuun loppuun asti! 


Kevätkauden 2018 kortit ostettavissa jäsenpalvelussa!

Kaudella 2017 - 2018 maksuvälineinä meillä käy käteinen, Eazybreak -mobiiliseteli, Smartumin liikunta- tai kulttuurisetelit, Smartum Saldo sekä Smartum Saldo -verkkomaksu, ePassi -verkkomaksu, PeeÄssän liikuntasetelit, Tyky-kuntosetelit, Ticket Mind&Body, Ticket Duo sekä Virikeseteli. Korteilla maksut vain toimistolla.
 

IINAn toimisto ja IINA-sali, Louhenkatu 5
SEURAN HISTORIAA

Tammikuussa vuonna 1926 iisalmelainen sanomalehti Salmetar kutsui rohkeasti naisia koolle näin: "Kaikkia voimistelua harrastavien naisia pyydetään kokoontumaan yhteiskoulun voimistelusaliin keskiviikkona tammikuun 21. päivänä 1926 kello seitsemän iltapäivällä." Lehti-ilmoituksen takana oli voimistelunopettaja Tyyne Räsänen, josta sittemmin tuli Naisvoimistelijoiden pitkäaikainen puheenjohtaja - hän johti seuraa peräti 33 vuotta. Aluksi mukaan uskaltautui vain kymmenen naista, jotka kuitenkin sitkeästi päättivät voimistella yhdessä.

Yhdistyksen perustamista ja liittymistä Suomen Naisten Liikuntakasvatusliittoon alettiin harkita reilun vuoden päästä, kun mukaan oli saatu lähes 50 harrastajaa. Perustava kokous pidettiin 21.9.1927, ja perustajajäseniä olivat Tyyne Räsänen, Aune Nyrhinen, Maija Heilala, Laila Lindman, Hellin Julkunen, Lempi Kunnas, Selma Tenhunen, Eeva Halmeoras sekä Anni Tolonen. Perustamispöytäkirjassa on mainittu yhdeksi seuran toimintaohjeeksi ja tavoitteeksi "kohottaa jäsentensä ruumiillista ja henkistä terveyttä sekä herättää paikkakunnalla harrastusta liikuntakasvatustyötä kohtaan."

Jäsenmäärä kasvoi hiljalleen. Helsingin Voimistelujuhlille 1929 osallistui Iisalmesta jo 70 naista. Sotien jälkeen toiminta virkistyi ja vuonna 1947 Naisvoimistelijat osallistuivat Suomen ensimmäisiin suurkisoihin Helsingissä ja heti seuraavana vuonna Kallan Kisoihin Kuopiossa. Yksi arvokkaimmista esiintymisistä lienee Helsingin Olympialaisissa vuonna 1952! Jäsenmäärä oli kohonnut pariinsataan naiseen. Vuonna 1959 perustettiin Uskollisuuden kilta varttuneille voimistelijoille.

Kuusikymmentäluvulla toimintaa laajennettiin, ja seuraan perustettiin satujumppa- ja tyttöryhmät. Samaan aikaan aloitettiin ohjaajien kouluttaminen, jotta seuralla olisi tarjota tasokasta ohjelmaa. Seuran valiojoukkuetta ryhtyi harjoituttamaan Tuulikki Autere. Pian kaupungilla puhuttiinkin "Tuulikin tytöistä", jotka esiintyivät ja kilpailivat. Valioryhmiä tanssin taipaleella ovat olleet Simpukat, Näkinkengät, Korallit, Meritähdet, Helmet, Pisarat, Säteet, Kristallit, Leonidit ja Kipinät.

Kahdeksankymmentäluvulla toimintaa kehitettiin edelleen. Jytäjumpasta siirryttiin aerobiciin ja seura tarjosi jumppatunteja myös jääkiekkoillijoille ja jalkapalloilijoille. Iisalmesta tehtiin kisamatkoja ulkomaille asti, esim. vuonna 1987 IINA osallistui Gymnaestrada-tapahtumaan Tanskan Herningissä. Gymnaestradat, Musiikista Liikkumaan -tapahtumat sekä lukemattomat muut esiintymiset ja kilpailut tarjoavat nykyäänkin monta unohtumatonta kokemusta seuran jäsenille.

Vuonna 1927 perustettu IINA luottaa yhä perinteisiin tarjoten jäsenilleen kasvatuksellisesti vahvaa, laadukasta ja monipuolista liikuntaa. Jumppatarjonnan lisäksi IINA ilahduttaa joka vuosi joulu- ja kevätnäytöksillään, joiden myötä jokainen innokas peruskerholainen pääsee kokemaan esiintymisen jännitystä ja onnistumisen riemua!

Iisalmen Naisvoimistelijat ry:n puheenjohtajat
Tyyne Räsänen 1927-1960 
Eeva Porri 1961-1963
Salme Röppänen 1964-1965
Tuulikki Autere 1966
Mirjami Vöyri (kunniapuheenjohtaja) 1967-83
Eija Randelin 1984-1993
Sirpa Kortelainen 1994-1998
Satu Heusala 1999
Sari Lyytikäinen 2000-2002
Sirpa Sundqvist 2003-2004
Saija Kainulainen 2005
Eija Randelin (kunniapuheenjohtaja) 2006-2007 
Kati Tenhunen (kunniapuheenjohtaja) 2008-2014
Katja Puustinen 2014-